Nailner Cart
  • Koristni nasveti

    Nailner

Onihomikoza – vse, kar moramo vedeti o glivičnih okužbah nohta

Onihomikoza je glivična okužba nohtne plošče, nohtnega ležišča ali matice, ki zajema eno tretjino vseh glivičnih bolezni kože in njenih priveskov ter tudi polovico vseh bolezni nohtov.

Več

Glivic na nohtih se ne boste znebili v 20-ih sekundah!

Glivične okužbe nohtov so zahrbtna in trdovratna nadloga, ki se je moramo lotiti takoj, ko jo zaznamo. Sama okužba se začne praktično neopazno, a sčasoma preraste v kronično obolenje, v kolikor je ne zdravimo.

Več

Glivične okužbe nohtov: zgodba, ki se ne konča?

Glivične okužbe nohtov: zgodba, ki se ne konča?

Glivična okužba se lahko začne kot belo ali rumeno obarvanje prostega roba nohta na nogah ali rokah. Če pride do širjenjase glivic razširijo globlje v noht, se noht zadebeli, konice postanejo krhke in noht se obarva rjavkasto.

Več

Glivične okužbe kože in nohtov

Kar od 20 do 25 % svetovne populacije se sooča z glivičnimi okužbami, ki spadajo med najpogostejše bolezni.

Več

Glivične okužbe kože in nohtov

Prepoznajte spremembe na nohtih

Kar 50 odstotkov vseh sprememb na nohtih se nanaša na glivične okužbe, ki so med najpogostejšimi vzroki teh sprememb. Onihomikoza je glivična okužba nohtov, ki lahko prizadene nohte na nogah in rokah. Težava ni življenjsko ogrožajoča, je pa neprijetna in včasih boleča.

Več

5 nasvetov za zdrave nohte

S samo nekaj preprostimi spremembami v svojem življenjskem slogu lahko preprečite glivično okužbo nohtov, ki lahko prizadene nohte na nogah in rokah.

Več

test alt

Kopališče: idealno okolje za glivične okužbe nohtov

Tako kot nas privlačijo in razveselijo višje temperature, tudi glivice obožujejo vlažno in toplo klimo. Zato so bazeni idealno okolje za njihovo rast in razvoj. 

Več

Glivične okužbe nohtov pogostejše pri športnikih

Ti veliko časa preživijo v športnih copatih, nohte si med športno aktivnostjo tudi večkrat poškodujejo. Športni copati pomenijo vlažno okolje, ki ga glivice obožujejo. Razpoke v poškodovanih nohtih pa glivicam omogočijo lažji dostop in idealno mesto za rast in razmnoževanje. Poleg tega pa športniki na javnih prostorih, kot so bazeni, telovadnice, garderobe in skupinski tuši, radi hodijo bosi.

Več

Nakup izdelkov

Nailner 2 v 1 lak in pisalo je na voljo v:

  • lekarnah
  • specializiranih prodajalnih
  • prodajalnah DM Drogerie Markt
  • spletni prodajalni Medis Plus

Nakup na Medis Plus