Pogosto zastavljena vprašanja

Nailner učinkovito odpravlja glivične okužbe nohtov. Nailner ima edinstven, patentiran sistem prenosa, ki omogoča, da aktivne učinkovine prodrejo skozi noht v nohtno ležišče in tako zavirajo glivične okužbe v njihovem izvoru. Na osnovi znižanja pH vrednosti Nailner ustvari za glivice neprijetno okolje ter tako zaustavi njihov razvoj in širitev.

Sestava izdelka Nailner 2 v 1 poleg delovanja proti glivičnim okužbam nohtov istočasno tudi posvetli noht ter posledično izboljša njegov izgled:

 • Edinstveni sistem za prenašanje aktivne učinkovine omogoča prodiranje skozi keratinske plasti nohta, kjer s spreminjanjem pH okolja deluje proti glivičnim okužbam nohtov.
 • Nailner 2 v 1 vsebuje posvetljevalno učinkovino, ki pomaga izboljšati videz okuženega nohta v le 7ih dneh.
 • Novo izrasli del nohta ščiti pred morebitno okužbo.

Nailner pisalo:
Ethyl Lactate, Aqua, Glycerin, Lactic Acid, Citric Acid. 

Nailner lak 2 v 1 in pisalo 2 v 1:
Ethyl Lactate, Glycerin, Aqua, Lactic Acid, Resacetophenone, Citric Acid.

Glivične okužbe nohtov so pri otrocih redke, saj so njihovi nohti zelo prožni in le stežka počijo ter tako omogočijo prehod glivic v noht. Razbarvanje nohtov pri otrocih lahko povzroči tudi luskavica, fizična poškodba ali pomanjkanje vitaminov, aminokislin in/ali kalcija. Pred uporabo na otrokovih nohtih se posvetujte z zdravnikom. Če ta ugotovi, da ima otrok glivice na nohtih, lahko za odpravljanje glivic uporabite izdelke Nailner, vendar pa testiranj glede neškodljivih učinkov pri otrocih ni bilo izvedenih. Svetujemo, da izdelek najprej preizkusite le na enem nohtu. Otroci so nekoliko bolj dovzetni za alergije na nekatere sestavine, razlog pa je v njihovi zelo občutljivi koži.

Že nekaj tednov po prvem nanosu izdelka Nailner boste zasledili opazno izboljšanje. A tudi po odpravi okužbe bo za popolno okrevanje nohta potrebno nekaj več časa, saj bo poškodovani noht moral nadomestiti nov. Čas, ki je za to potreben, je odvisen od velikosti nohta in od prvotnega stanja okužbe. Ponovna rast nohtov na nogah lahko traja tudi do 12 mesecev.

Ob nanašanju izdelka boste na nohtni površini opazili tanko svetlikajočo se plast. Noht to tekočino hitro vpije in je spet videti kot pred nanosom. Dokler lahko opazite to tanko plast tekočine ob nanašanju, pisalo še ni izpraznjeno. Pisalo lahko preizkusite tudi na listu papirja; če na papirju nariše vlažno črto, pisalo še ni izpraznjeno.

Okužene nohte v prvih štirih tednih zdravite dvakrat na dan, kasneje pa enkrat, dokler poškodovanega nohta ne nadomesti zdrav noht. Preventivno uporabljajte izdelke Nailner tudi na zdravih nohtih (enkrat na dan je dovolj), da preprečite širjenje okužbe na druge nohte. Izdelke Nailner lahko še naprej uporabljate, tudi ko so nohti že zdravi, da preprečite ponovno okužbo. Preberite navodila na spletni strani, embalaži ali v informativni brošuri.

Glivice na nohtih, znane tudi kot onihomikoza, so glivične okužbe nohta ali nohtne posteljice. Prizadenejo nohte na nogah in na rokah, a so okužbe prvih bolj pogoste. Onihomikozo povzroča več različnih vrst bakterij. Dermatofiti, posebno Trichophyton rubrum, so glavni krivci za nastanek onihomikoze v zahodnih državah z blagim podnebjem, medtem ko se na območjih vročih in vlažnih podnebij pogosto pojavljajo kandida in nedermatofitne plesni. Glivice prodrejo v noht skozi mikroskopske razpoke in druge vrste poškodb na površini nohta ali tkiva, ki ga obdaja. Ko glivice prodrejo v noht ali pod njega, s pomočjo razgrajenega keratina in hranljivih snovi v nohtu preživijo in se množijo. Razgradnja keratina pa se kaže tudi v spremembi videza nohta. V najhujših primerih se noht celo obarva črno, lahko pa se tudi loči od nohtne posteljice.

Najpogostejša znaka glivične okužbe nohta sta zadebelitev in obarvanost (bela, črna, rumena ali zelena barva). Ko okužba napreduje, postane noht krhek, koščki pa se lomijo ali odpadajo. V najhujših primerih se noht celo loči od nohtne posteljice.

Beli nohti ali bele lise na njih so lahko posledica več dejavnikov. Bela površinska onihomikoza je posebna vrsta okužbe, ki se pojavi v 10 odstotkih glivičnih okužb nohtov, zdravi pa se lahko z uporabo pisala ali laka Nailner. Pobeljeni nohti pa so lahko tudi posledica pomanjkanja vitaminov, kalcija in drugih hranilnih snovi ali pa so preprosto reakcija na lak za nohte. Če o vzroku niste prepričani, se posvetujte s splošnim zdravnikom ali pedikerjem.

Okužene nohte v prvih štirih tednih zdravite dvakrat na dan, kasneje pa enkrat, dokler poškodovanega nohta ne nadomesti zdrav noht. Preventivno uporabljajte izdelke Nailner tudi na zdravih nohtih (enkrat na dan je dovolj), da preprečite širjenje okužbe na druge nohte. Izdelke Nailner lahko še naprej uporabljate, tudi ko so nohti že zdravi, da preprečite ponovno okužbo. Preberite navodila na spletni strani, embalaži ali v brošuri.

Sestavine, ki jih vsebujejo izdelki Nailner, za nosečnice in doječe matere niso nevarne. Če imate vendarle kakršnekoli zadržke glede zdravljenja glivične okužbe nohtov med nosečnostjo ali dojenjem, se o tem posvetujte s svojim zdravnikom.

Čeprav lahko po uporabi izdelka Nailner nanesete tudi kozmetični lak za nohte, morate pri tem vedeti, da lak za nohte preprečuje dostop kisika do nohtne posteljice in zadržuje vlago pod nohtom. Torej bo izboljšanje okuženega nohta potekalo počasneje. Zato priporočamo, da zmanjšate uporabo laka za nohte oziroma ga ne nanašate, medtem ko uporabljate izdelke Nailner. Če kljub temu želite nanesti lak za nohte, najprej počakajte, da se izdelek Nailner posuši (1 do 2 minuti). Pred naslednjo uporabo izdelka Nailner kozmetični lak za nohte vedno odstranite.

Izdelke Nailner lahko uporabljate v kombinaciji z zdravili. Če imate nadaljnja vprašanja glede uporabe izdelkov Nailner v kombinaciji z zdravili, vam svetujemo, da se o tem posvetujete s svojim zdravnikom.

 • Nogavice in brisače perite pri 60 °C.
 • Izogibajte se tesni obutvi, saj ustvarja vlažno, toplo in zaprto okolje, ki botruje glivičnim okužbam.
 • Ohranjajte nohte kratke, suhe in čiste. Nohte pristrizite naravnost in stanjšajte odebeljene predele s piljenjem.
 • Po kopanju temeljito obrišite roke in noge, vključno s predeli med prsti.
 • Ne režite ali trgajte kože okrog nohtov, saj s tem lahko v kožo ali nohte vnesete neželene bakterije.
 • Izberite ugleden salon za manikuro in pedikuro. Prepričajte se, da salon svoje pripomočke sterilizira.
 • Če ste se dotaknili okuženega nohta, si umijte roke. Glivična okužba nohtov se lahko širi z enega nohta na drugega.
 • Preventivno uporabljajte izdelke Nailner (glej navodila za uporabo, ki se nahajajo na spletni strani, na embalaži posameznega izdelka ali v priloženi brošuri).

Število pisal je odvisno od števila prizadetih nohtov. Čas uporabe pisala Nailner pa je odvisen tudi od stopnje razvoja glivic. Za nohte na nogah je včasih potrebno kar eno leto, da zdravi noht preraste prizadetega. Nailner pisalo zadostuje za približno 300 nanosov, kar zadostuje za tretma enega z glivicami okuženega nohta. Enako velja za Nailner lak, ki zadostuje za 400 nanosov.

Če pride Nailner v stik z očmi, izperite oči z vodo. Če je draženje dolgotrajno, se posvetujte z zdravnikom.

Nailner vsebuje snovi, ki delujejo proti glivicam na nohtih, kar pomeni, da s pisalom ali lakom prenos glivic na druge nohte ni možen, zato tudi ni treba menjati pisala ali laka Nailner ob sočasni uporabi na zdravih in okuženih nohtih.